9 motive să iubești pastele

Pastele sunt unul din cele mai populare feluri de mâncare și pot fi preparate într-o mulțime de variante. Pentru ca sunt atât de versatile, pastele sunt agreate de (mai) toată lumea. De la lasagna la ravioli, poți găsi ușor pastele care să te facă să mai vrei o porție. Ai nevoie de mai multe motive ca să iubești pastele?
Uite încă 9 motive să iubesti pastele:

1. Pastele se potrivesc foarte bine cu vinul

Vinul este una din cele mai populare și apreciate băuturi. Pentru fiecare rețetă de paste există un vin care i se potrivește, și viceversa. Atunci când se face pairing-ul (căci așa se numește asocierea unei băuturi cu un fel de mâncare potrivit) dintre vin și paste, se urmărește desăvârșirea aromelor vinului și al sosului. Forma pastelor este puțin importantă pentru pairing, însă sosul este cel care trebuie sincronizat cu notele vinului. De exemplu, lângă o porție de paste cu creveți merge un pahar de vin alb.

2. Forma pastelor contează

Pastele există într-o multitudine de forme și dimensiuni, de la farfalle și rotelle, până la bocolli și cannelloni. Printre cele mai populare forme de paste se regăsesc pennele și rotini. Dimensiunea, striațiile și forma pastelor influențează gustul final, iar ele au fost gândite pentru a pune în valoare aromele sosului cu care se recomandă asocierea.

3. Sosul pastelor contează în egală măsură

Sosurile sau ingredientele cu care se servesc pastele sunt nenumărate. Fie că preferi o porție simplă de paste, cum sunt pastele Pomodoro e Parmezan, sau poate o porție decadentă precum pastele Quattro Formaggi, există un sos potrivit pentru toată lumea (și pentru toate formele pastelor). Sosurile Alfredo, Puttanesca si Carbonara sunt printre cele mai populare sosuri pentru paste.

4. Pastele sunt preferate și de către copii

Practic, poți să convingi un copil să mănânce aproape orice, dacă amesteci acel ingredient cu paste. De exemplu: brocoli. Chiar dacă cei mici nu vor să mănânce brocoli, îl poți adăuga în sosul de paste pentru un fel de mâncare mai apetisant.

5. E ușor să prepari paste

Chiar și bucătarii fără experiență pot să prepare paste. De multe ori, pastele sunt prima rețetă pe care cineva o prepară singur. Desigur, perfecționarea rețetei și tehnicilor de gătire iau timp și mai ales, pasiune, dar pastele vor rămâne mereu un aliment accesibil din toate punctele de vedere.

6. Pastele sunt potrivite și pentru invitați

Aștepți câțiva prieteni sau câteva rude la cină? Pastele sunt un fel de mâncare apreciat de musafiri și este ușor să găsești o rețetă pe placul tuturor. Dacă fiecare vrea un fel de paste diferit și îți e dificil să mulțumești pe toată lumea, avem o întreagă secțiune dedicată pastelor. Astfel, fiecare își poate comanda sortimentul preferat fără a te pune pe tine în dificultate.

7. Pastele sunt mai sănătoase decât ai putea crede

Dacă alegi paste integrale de grâu lângă o porție generoasă de legume, te poți bucura de o porție de mâncare sățioasă și nutritivă. Un mit popular este că pastele îngrașă, fiind sursă de carbohidrați, însă secretul stă în cantitatea consumată, asocierea cu alte alimente și nivelul de activitate.

8. Resturile se pot refolosi

Se întâmplă frecvent să gătești sau să comanzi prea multe paste? Risipa alimentară este o problemă presantă, așa că merită să explorezi rețete care previn aruncarea pastelor rămase de la cină sau prânz. Pastele neconsumate pot fi folosite în rețete precum fritatta, lo mein sau paste la cuptor.

9. Există mai multe rețete de paste decât zile într-un an

Există o rețetă de paste pentru fiecare zi a anului și ceva în plus. Dacă pastele sunt mânarea ta preferată, your go-to comfort food, trebuie să știi că opțiunile sunt infinite: de la combinațiile clasice, documentate, și până la cele mai inedite combinații la care te poți gândi.
Atâtea informații despre paste ți-au făcut poftă, nu-i așa? Plasează o comandă pe site și îți livrăm cât de repede pastele preferate.